Wednesday, August 26, 2009

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μας ειδοποιούν από την Διοίκηση στις Βρυξέλλες, ότι όσοι από εμάς (συνταξιούχοι και εν ενεργεία υπάλληλοι της Επιτροπής) έχουν λάβει από τις Ελληνικές αρχές πρόσκληση για να πληρώσουν την έκτακτη εισφορά, να επικοινωνήσουν με το δικηγορικό γραφείο Σκουρή, το οποίο κατ’ εντολή της Επιτροπής αναλαμβάνει τις προσφυγές στην Ελληνική Δικαιοσύνη για να ακυρωθούν αυτά τα εντάλματα .΄Θα πρέπει να στέλλετε σε αυτό την πρόσκληση για την έκτακτη εισφορά καθώς επίσης και την βεβαίωση της Επιτροπής που πρέπει να έχετε λάβει όλοι πρόσφατα, ότι αμείβεστε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και βάσει του Πρωτοκόλλου απαγορεύεται στα Κράτη Μέλη ….κλπ Ταυτόχρονα με την αποστολή των στοιχείων στο δικηγορικό γραφείο θα πρέπει να ενημερώνεται και η Διοίκηση στις Βρυξέλλες με ηλεκτρονικό μήνυμα.
Οι συνάδελφοι των άλλων οργάνων παρακαλούνται να απευθύνονται στην Διοίκηση των Οργάνων τους.
Οι διευθύνσεις του δικηγορικού γραφείου όπως επίσης και του αρμοδίου στις Βρυξέλλες

Κ. Παναγιώτης ΣΚΟΥΡΗΣ
Δικηγορικό Γραφείο Σκουρής - Τροβά και Συνεργάτες,
Οδός Μπουμπουλίνας 4,
106 82 Αθήνα

Τηλ.: 210 8834210, 210 8813475
Φαξ: 210 8839286
e-mail: info@justar.gr; skouris@justar.gr; trova@justar.gr
http://www.justar.gr/en/texts.htm

Tuesday, August 25, 2009

Επικοινωνήσαμε με τον δικηγόρο κ. Σκουρή, τον οποίον όρισε η Επιτροπή κατ΄εφαρμογήν του άρθρου 24. Μας διευκρίνισε ότι αναλαμβάνει προσφυγές και αναστολές που αφορούν συναδέλφους εν ενεργεία της Επιτροπής και συνταξιούχους. Επίσης σύντομα θα ορίσουν αντίστοιχα, το Συμβούλιο και το Ε. Κοινοβούλιο. Για τα άλλα όργανα και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων δεν έχουμε κάποια ενημέρωση και όπως αποφασίστηκε στο Δ.Σ. της 24/8, η Πρόεδρος θα αποστείλει επιστολή στην Ε.Επιτροπή προκειμένου να καλυφθούν και τυχόν συνάδελφοι που θίγονται από την έκτακτη εισφορά.
Ο κ. Σκουρής προκειμένου να προβεί στις προσφυγές χρειάζεται αντίγραφο της έκτακτης εισφοράς και βεβαίωση σχετικά με την υπηρεσιακή κατάσταση εκάστου-συνταξιούχοι, εν ενεργεία υπάλληλοι. Από όσο γνωρίζουμε η Ε.Επιτροπή αποστέλει τις βεβαιώσεις ήδη, όχι όμως και τα άλλα όργανα. Η προθεσμία των προσφυγών λήγει την 30/9.

Monday, August 24, 2009

ΟΡΙΣΜΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

''..Ως εκ τούτου, σας καλούμε να επικοινωνήσετε απευθείας με το δικηγορικό γραφείο που όρισε η Επιτροπή το δυνατό συντομότερο, προσκομίζοντας όλα τα σχετικά έγγραφα και ιδίως το αντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος με το οποίο καλείσθε να καταβάλετε την εν λόγω εισφορά, ώστε να μπορέσει να διεκπεραιωθεί καταλλήλως η υπόθεσή σας εντός των προθεσμιών:

Κ. Παναγιώτης ΣΚΟΥΡΗΣ
Δικηγορικό Γραφείο Σκουρής - Τροβά και Συνεργάτες,
Οδός Μπουμπουλίνας 4,
106 82 Αθήνα

Τηλ.: 210 8834210, 210 8813475
Φαξ: 210 8839286
e-mail: info@justar.gr; skouris@justar.gr; trova@justar.gr
http://www.justar.gr/en/texts.htm ''


Διαβάστε περισσότερα..

Wednesday, August 19, 2009

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥ Ε.ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ

Απάντηση του κ.ΜΟRENO DIAZ
''From: "MORENO DIAZ Jesus" <jesus.morenodiaz@europarl.europa.eu>
To: "Despie George Panagopoulos" <gpdv@otenet.gr>
Sent: Wednesday, August 19, 2009 10:42 AM
Subject: RE: Exceptional income tax imposed by the Greek authorities - Impôt exceptionnel sur le revenu réclamé par les autorités grecque>

Bonjour Madame,>>
je vous remercie pour votre information.>
Le PE compte également faire une information à tous les fonctionnaires et anciens fonctionnaires sur le sujet.>>
Si des pensionnés du PE vous contactent dans l'avenir, vous pourriez les aiguiller chez nous, car ils peuvent faire une demande d'assistance juridique à notre institution au titre de l'article 24 du Statut.>>
Salutations,>>
Jesús Moreno

Tuesday, August 18, 2009

Νεότερα σχετικά με τις διαδικασίες για την έκτακτη εισφορά

Φαίνεται ότι όσοι συνάδελφοι-και υπάλληλοι στα Όργανα-προσφύγουν κατά της έκτακτης εισφοράς, θα πρέπει να αποστέλουν τα δικαιολογητικά τους στα όργανα που υπηρετούν ή υπηρετούσαν πριν την συνταξιοδότηση. Ηδη συνάδελφος που αποτάνθηκε στην Επιτροπή όπως προέβλεπε η εγκύκλιος της Επιτροπής, έλαβε απάντηση ότι θα πρέπει να αποτανθεί στο Κοινοβούλιο.
Δημοσιεύουμε την εγκύκλιο του Συμβουλίου για το θέμα
Διαβάστε περισσότερα..

Και έγγραφο της Προέδρου μας προς το Κοινοβούλιου, όπου δεν έχει εκδοθεί ακόμ αντίστοιχη εγκύκλιος.
''J'espere que vous avez passe des bonnes vacances. Pour votre information en dehors de l'annonce de la Commission voici ce que le Secretariat du Conseil a fait pour ses fonctionnaires actifs etc. A mon avis il faudrait prendre contact avec la Commission pour faire une action coordonee pour toutes les Institutions de la EE, puisque certains pensionnes du PE ont recu leurs demandes (qui ont ete transmis a la Commission en retour). Vous trouverez aussi en annexe la reponse de la Commission au recour de l' AIACE section hellenique, dont vous ainsi que le Secretaire General du P/.E avez recu copie ainsi que l'Information circulee a ses fonctionnaires.Despina VamvakidouPresidente de l'AIACE - section Hellenique''

Tuesday, August 4, 2009

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με έγγραφό της η Ε.Επιτροπή μας ενημερώνει ότι, αφ΄ενός αρχίζει τις προβλεπόμενες ενέργειες σχετικά με την διαδικασία τυχόν παραβίασης του κοινοτικού δικαίου από Κράτος-μέλος, αφ΄ετέρου ότι αποφασίστηκε η νομική συνδρομή της με βάση τον Κανονισμό-Statut-, με τον ορισμό δικηγόρου, για ενιαίο τρόπο αντιμετώπισης του ζητήματος.
Ως πρώτη ενέργεια, ζητά να της αποστείλουμε τα εκκαθαριστικά επιβολής της έκτακτης εισφοράς, με την διαβεβαίωση τήρησης της προστασίας των προσωπικών δεδομένων. Παρακαλούνται οι συνάδελφοι να αποστείλουν τα σχετικά έγγραφα στην αρμόδια υπηρεσία της Ε.Ε.
Η Πρόεδρος Δ.Βαμβακίδου.
Διαβάστε περισσότερα..

Saturday, August 1, 2009

ΑΠΑΝΤΗΣΗ Ε.Ε. ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΜΑΣ

Η απάντηση της αρμόδιας υπηρεσίας στην προσφυγή της AIACE -HELLAS κατά της έκτακτης εισφοράς .
Διαβάστε..